Λουίς Φαν Γκάαλ σε FIFA: Για τα λεφτά τα κάνετε όλα…

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των "οράνιε" δεν μάσησε τα λόγια του!

Η Ολλανδία προετοιμάζεται για τα δύο πολύ δυνατά φιλικά προετοιμασίας με Δανία και Γερμανία, αλλά ο έμπειρος προπονητής της Λουίς Φαν Γκάαλ άλλα έχει στο μυαλό του. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή την προετοιμασία των “οράνιε” εξαπέλυσε μύδρους με αφορμή την επιλογή της FIFA να διοργανώσει το Μουντιάλ στο Κατάρ.

«Είναι γελοίο να υποστηρίζουν ότι τους ενδιαφέρει η διάδοση του ποδοσφαίρου, άλλα έχουν στο μυαλό τους. Λεφτά και διαφημιστικοί λόγοι ήταν αυτοί που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της υποψηφιότητας του Κατάρ!», σημείωσε με νόημα ο έμπειρος τεχνικός.

«Πώς είναι το μότο της FIFA; Να αναπτύξουμε το ποδόσφαιρο στο Κατάρ; Αυτά είναι μα…ες!», πρόσθεσε χωρίς να μασήσει τα λόγια του. «Γιατί νομίζετε πως δεν ήμουν ποτέ μέλος σε κάποια από τις περίφημες επιτροπές της FIFA. Να σας πω γιατί… Διότι πάντοτε έπαιρνα αποστάσεις απέναντι σε τέτοιου είδους Συνομοσπονδίες. Δεν είναι σωστό, αλλά μπορώ να το πω ευθέως πως δίνοντας τη διοργάνωση σε αυτή τη χώρα, σίγουρα δεν θα μπορέσουμε να αποτινάξουμε από πάνω μας ένα πρόβλημα σαν αυτό που σας περιέγραψα».

Οπως αποκάλυψε ο κόουτς Φαν Γκάαλ συμμετέχει σε επιτροπή που έχει συστήσει η Ολλανδική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και η οποία συνεδριάζει μια φορά κάθε μήνα με μοναδικό θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και κατά πόσο αυτά τηρούνται σε μία χώρα σαν το Κατάρ.

«Η δική μας Ομοσπονδία δεν ήταν ποτέ θερμή με την υποψηφιότητα του Κατάρ και φυσικά δεν εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο η Επιτροπή Διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της χώρας αντιμετωπίζει τους μετανάστες εργαζόμενους», είχε δηλώσει ο Ολλανδός προπονητής ο οποίος πριν από περίπου έναν χρόνο είχε επισκεφθεί τη χώρα και είχε διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τι συμβαίνει.

Η ασιατική χώρα έχει πολλάκις δεχθεί δριμεία κριτική σχετικά με τη μεταχείριση των εργαζομένων από την πρώτη στιγμή που της δόθηκε η διοργάνωση του πρώτου Μουντιάλ που θα διεξαχθεί χειμώνα, πριν από περίπου 12 χρόνια. Ως απάντηση οι ιθύνοντες την Επιτροπή διοργάνωσης του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού ραντεβού του πλανήτη σημειώνουν ότι οι αναφερόμενοι θάνατοι εργαζομένων ήταν εντός του αναμενόμενου εύρους για το μέγεθος και τα δημογραφικά στοιχεία του πληθυσμού των εν λόγω εργαζομένων και ότι το ποσοστό θνησιμότητας μειώθηκε σταθερά από το 2010 λόγω των μεταρρυθμίσεων για την υγεία και την ασφάλεια που έγιναν.