Κακή αρχή…

Μαλλιά κουβάρια για την διαιτησία. Εκθέτουν κι εκτίθενται δημοσιογράφοι και τηλεκριτικοί διαιτησίας. Δεν τελειώνουν τα πλέι οφ με τη ένταση που ξεκίνησαν. Χωρίς Ραζβάν Λουτσέσκου ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός επανάκτησε πιθανότητες κατάκτησης τίτλου!

  • Πόσο ηλίθιοι – αν και βρίζουμε τους ηλίθιους με αυτήν την ποσοτική σύγκριση – ήταν όσοι στο Κλειστό του ΟΑΚΑ επέμεναν στην χρήση lazer ενώ οι διαιτητές επαναλάμβαναν τις προσωπικές βολές για τον Ολυμπιακό; Κι οι παίκτες του τελικά, ευστοχούσαν. Απορώ!
    Κακή αρχή για τα πλέι οφ. Αν και με σχετικά καλές ή μέτριες ή κακές διαιτησίες βράζουν Άρης, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός. Βροχή οι ανακοινώσεις.  Λάδι στη φωτιά. Διαφωνώ!
  • Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε με καλά λόγια για την διαιτησία στο «Κλ. Βικελίδης». Είναι ο γνωστός Ραζβάν Λουτσέσκου; Εκπλήσσομαι!
    Ο Ολυμπιακός κερδισμένος της πρώτης αγωνιστικής. Κι έχει συγκριτικά ευκολότερο πρόγραμμα. Έτσι θεωρείται πλέον, ισότιμα φαβορί με Παναθηναϊκό κι ΑΕΚ. Επικροτώ!
    Αυτά είναι τα κακά. Τα χειρότερα είναι όσα απαράδεκτα καταγράφθηκαν στα αποδυτήρια της «Αγιά Σοφιάς» ανάμεσα σε προπονητές και παίκτες.
    Απαράδεκτα συνέβησαν και στο «Κλ. Βικελίδης». Ανάμεσα σε παράγοντες όμως, με τους παίκτες να μη πιστεύουν στα μάτια τους με όσα έβλεπαν.
    Κακή αρχή για τα πλέι οφ; Χείριστη! Θα τελειώσουν;
    Αποβλήθηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Θα είναι απών από το ντέρμπι των «δικεφάλων» στην Τούμπα. Θεωρώ.
    Ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα η οποία πέρασε από την έδρα της ΑΕΚ. Έργο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.  Χριτς, χρατς.
    Τελικά, ήταν 12.000 ή 9.000 φίλοι του Ολυμπιακού στον Βόλο; Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρθηκε σε 12.000 κι οι δημοσιογράφοι της πρωτεύουσας της Μαγνησίας σε 9.000. Μία ματιά στο συνολικό αριθμό εισιτηρίων για τη λύση του μυστηρίου.
    Συγκλονιστικό το «αντίο» του κόσμου της ΑΕΚ στον «αετό» του, τον Μίμη Παπαϊωάννου. Ταράχθηκαν  οι πάντες. Δάκρυσαν ψυχές. Ράγισαν και τα μπετά! Ανατριχιάζω.
    Δεν υπάρχει πλέον, αμεροληψία και στον αθλητικό Τύπο! Πώς να υπάρξει, όταν τα κυρίαρχα mediaανήκουν σε κολοσσιαίους αθλητικούς παράγοντες; Λυπάμαι
    Αλλά όταν τσακώνονται σαν τα κοκόρια οι ρεπόρτερ των ομάδων στα ερτζιανά, πώς να μην τσακώνονται οι οπαδοί στα γήπεδα;
    Στη χώρα του Σουηδού διαιτητή Μοχάμεντ Αλ Χακίμ, ιρακινής καταγωγής, του ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ δεν έχουν VAR. Ως διεθνής όμως, παίζει σε αγώνες της ΟΥΕΦΑ, σε ορισμένους εκ των οποίων (προκριματικοί Τσάμπιονς Λιγκ) με VAR.
    Ποιος πρόεδρος της ΕΠΟ άνοιγε διάλογο, όπως ανοίγει ο Τάκης Μπαλτάκος; Δεν αμφισβητούμε το μέγεθος του ως νομικού. Δεν υποτιμούμε τις εμπειρίες του ως παράγοντα. Μήπως τρίβεται στην γκλίτσα του τσομπάνου; Αναρωτιέμαι.
    Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης κατήγγειλε πως ο πρόεδρος της ΕΠΟ τον εξύβρισε απειλώντας τον! Η καταγγελία έγινε μετά το ντέρμπι στο «Κλ. Βικελίδης» από τον Θόδωρο Καρυπίδη. Τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Ανησυχώ.
    Δεν είναι βέβαια, όμορφη εικόνα. Είναι άσχημη. Το βρίσιμο ανάμεσα στον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης και στον προπονητή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
    Έμεινε στην σκιά όσων απαράδεκτων γεγονότων καταγράφθηκαν στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ. Η λάμψη του κορυφαίου Έλληνα παίκτη, του Κώστα Φορτούνη! Ανεκτίμητο κεφάλαιο των Πρωταθλητών! Στολίδι για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
    Η ΑΕΚ είναι ίσως, στη δυσχερέστερη θέση.  Έπαιξε δύο συνεχόμενα ντέρμπι εντός έδρας. Πήρε μόνον έναν βαθμό. Και την άλλη Κυριακή παίζει με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα. Δεν έχει περιθώρια για άλλη απώλεια βαθμών!
    Για γέλια και για κλάματα οι κι τηλεκριτικοί διαιτησίας. Αλλιώς ερμηνεύει αμφισβητούμενες φάσεις ο ένας κι αλλιώς οι άλλοι. Εκθέτουν κι εκτίθενται.
    Εκθέτουν κι εκτίθενται και πολλοί δημοσιογράφοι βλέποντας και κρίνοντας με οπαδικά γυαλιά. Δικαίωμα τους, φυσικά αλλά κι αυτοί κρίνονται. Δεν κρύβονται βέβαια! Όταν κρίνονται  από το κοινό τους ανυψώνονται. Όταν κρίνονται από διαφορετικό κοινό κατακρημνίζονται.
    Ευτυχώς διακόπτεται το Πρωτάθλημα. Ευτυχώς!
    Δίκιο βουνό έχει ο Παναθηναϊκός! Ήταν φάουλ του Φαλ στον Παπαγιάννη στην τελευταία φάση του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Κλειστό» του ΟΑΚΑ. Και δυο βολές στους «πράσινους»! Έτσι ή αλλιώς η αγωνιστική διαφορά δεν καλύπτεται ακόμη και μία ήττα των «ερυθρόλευκων».

    ΜΙΛΤΟΣ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ